Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Home » Over ons

Over ons

De Druglijn is er voor vragen over drank, drugs, pillen, gokken en gamen. Zoek je informatie of wil je meer weten over preventie? Nood aan een eerste advies of wil je weten waar je terecht kan voor hulp? We bieden iedereen een antwoord op maat.

De Druglijn is er voor iedereen. Ben je student, gebruik je zelf of ben je ouder, partner, vriend, familielid, … van iemand die gebruikt? We staan je graag anoniem te woord.

De Druglijn doet nog veel meer dan telefonisch en online vragen beantwoorden. Alleen al de omvang van deze website maakt dat duidelijk. Maak kennis met onze werking. Ontdek wat we doen en hoe we daarbij te werk gaan.

Over ons

Onze werking

Van telefoonlijn groeide De Druglijn uit tot een omvattende service met een ruim online aanbod. Publicaties en campagnes dragen bij tot sensibilisering en beeldvorming over alcohol en andere drugs.

Hoe we werken

De Druglijn is doordrongen van een duidelijke visie op alcohol- en ander druggebruik én op het beantwoordwerk. Degelijk opgeleide mensen en samenwerking zijn daarin essentieel.

Resultaten en rapportering

De duizenden contacten zijn een schat aan anonieme informatie. Wie maakt zich waarover zorgen? Wat zijn de noden op vlak van hulp en preventie? De Druglijn brengt het in kaart.

Schoolopdracht, proef of paper?

De Druglijn, ook voor zwoegende scholieren en studenten.

Alcohol, drugs, verslaving, …? Stuk voor stuk boeiende onderwerpen voor een werkstuk, groepswerk, paper of presentatie.
Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je graag op weg!

Administratief contact

Contact nemen met onze back-office?

Anonimiteit staat bij De Druglijn voorop. Ook voor onze medewerkers en locatie. Daarom vind je geen namen of adres op deze site. Contact kan wel via VAD, de organisatie waarvan we de publieksservice zijn.

VAD vzw
tav De Druglijn
Vanderlindenstraat 15
B-1030 Brussel
Tel. 02 423 03 33

Jouw feedback

Omdat we iedereen zo goed mogelijk willen verderhelpen.

Nam je contact met onze lijn en wil je daar iets over kwijt? Opmerkingen bij iets wat je deze site las? We willen optimaal rekening houden met ieders feedback.

Laat het ons weten

Materialen

Op zoek naar folders, affiches of gadgets?

Een verhelderende folder over een bepaalde drug of een veelbesproken topic? Een affiche die je helpt te sensibiliseren? Of wat dacht je van gadgets om onze lijn te promoten?

Bekijk en download