Zoek je hulp om minder te gamen?

Steek jij meer tijd in je avatar in Fortnite dan in je vrienden? Kan je moeilijk stoppen met een game? Schrik je soms van je eigen reactie wanneer je niet kan gamen?

Dan denk je misschien al eens 'ik zou beter minder gamen’. Maar dat is niet zo eenvoudig. Soms krijg je je leven zelf terug moeilijk in balans en kan je daarbij wel wat hulp gebruiken.

Wist je dat er diensten zijn, die je kunnen helpen om terug meer controle te krijgen? Of die jou en je ouders kunnen helpen om terug met elkaar te praten?

Wat houdt zo’n begeleiding in?

Je kan bij verschillende hulpverleningsdiensten, voornamelijk de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg op gesprek gaan bij overmatig gamen. Een begeleider ondersteunt je om het evenwicht te herstellen tussen je game-activiteiten en de andere activiteiten in je dagelijkse leven. Je krijgt inzicht in je gamegedrag, gaat eventuele onderliggende problemen aanpakken en traint vaardigheden die nodig zijn om verantwoord met games te kunnen omgaan.

Ook partners en ouders van iemand die te veel speelt, kunnen bij deze centra terecht. Ze bieden hulp bij uiteenlopende psychische problemen.

Neem anoniem contact voor adressen in jouw regio.

Game(L)over

Deze website helpt je om de eerste stappen te zetten om te minderen met gamen.

Hulp nodig?

Op zoek naar contactgegevens in jouw buurt?

Test jezelf
Is gamen gewoon een leuke hobby voor jou? Of dreigt het uit de hand te lopen? Doe de test en check of het gamen riskant wordt.

Als kleine kinderen groot worden & gamen

Een handige gids over gamen voor ouders.