Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Home » Drugs ABC » Gamen » Heeft veel gamen invloed op je slaap?

Heeft veel gamen invloed op je slaap?

Net zoals allerlei soorten beeldschermgebruik kan gamen een slechte invloed hebben op de slaap. Het kan ervoor zorgen dat men later naar bed gaat en/of moeilijker kan inslapen. Zeker als gamers in de flow van het gamen de tijd uit het oog verliezen en als er door de spanning en opwinding van het gamen adrenaline vrijkomt.

Als tijdig gaan slapen vaak lastig wordt, kan het natuurlijke dag- en nachtritme verstoord raken. Het kunstmatige blauwe licht van een beeldscherm werkt ook activerend. Veel gamen kan dus leiden tot slaapproblemen, slechte slaapkwaliteit en een kortere slaap.

Aan de slag

Test jezelf

Is gamen gewoon een leuke hobby voor jou? Of dreigt het uit de hand te lopen? Doe de test en check of het gamen riskant wordt.

Doe de test

Game(L)over

Hou het gamen leuk met Game(L)over. Deze website helpt het evenwicht zoeken tussen gamen en de andere dingen in je leven.

Ontdek Game(L)over.be
Online aan de slag met gamen

Game(L)over

Game(L)over is dé plek voor jongeren en hun ouders die op zoek zijn naar een nieuw evenwicht tussen gamen en andere activiteiten zoals school, vrienden, hobby’s, familie, …