Heb je vragen over je cocaïnegebruik? Of maak je je zorgen over iemand in je omgeving die cocaïne gebruikt? In onderstaande korte filmpjes kom je meer te weten over wat cocaïne is, wat de risico's zijn en waarom het moeilijk is te stoppen met cocaïnegebruik. Je krijgt ook tips over wat je kan doen als je je zorgen maakt over het cocaïnegebruik van iemand in je omgeving.

Effecten van cocaïne

Cocaïne geeft energie, maar die energie komt uit je eigen reserves. Eigenlijk put je jezelf dus uit. Kom meer te weten over wat cocaïne juist is en welke effecten het heeft in het filmpje.

Waarom is stoppen met cocaïnegebruik moeilijk?

Cocaïne kan tot een sterke geestelijke afhankelijkheid leiden. Ontdek hoe dat in zijn werk gaat en waarom stoppen met cocaïne vaak moeilijk is.

Risico's van cocaïnegebruik

Geestelijke afhankelijkheid is maar één van de risico's van cocaïnegebruik. Zowel op korte als op lange termijn zijn er risico's op fysiek en mentaal vlak. Leer de risico's kennen in het filmpje.

Bezorgd over iemand in je omgeving

Ben jij bezorgd over het cocaïnegebruik van iemand in je omgeving? Bekijk het filmpje voor tips om het gesprek aan te gaan en om je eigen grenzen te bewaken.

Test jezelf

Hoe risicovol is mijn gebruik van cocaïne? Hoe staat het met mijn kennis over cocaïne?

Online zelfhulp

Wil je aan je cocaïnegebruik werken? Ga gratis en anoniem aan de slag met ons online zelfhulpprogramma.

Meer weten over cocaïne

Weet jij al veel over cocaïne? Hier ga je er nog dieper op in.

Drugs ABC - Cocaïne

Kom nog meer te weten over de effecten van cocaïne, de risico's en hoe je ze beperkt en de wetgeving.

Veelgestelde vragen

Vragen van partners, familie en vrienden van iemand die gebruikt.