Info kan je helpen om beter te begrijpen wat alcohol- of andere drugproblemen zijn, wat het betekent om afhankelijk te zijn en waarom het zo moeilijk is om te stoppen.

In het Drugs ABC vind je heel wat informatie over alcohol of over de drug die je ouder gebruikt.

Waar kan je terecht voor hulp?

 • Heb je nog meer vragen? Je kan ons bellen, mailen of met ons chatten. Anoniem, zonder taboe, zonder oordeel.
 • https://familieplatform.be/je-bent-kind-van-je-ben...
  Hier vind je adressen van hulpverleningscentra, ook in jouw buurt. Sommige hebben een aanbod voor kinderen van ouders met een alcohol- of drugprobleem.
 • www.al-anonvl.be
  Alateen is een zelfhulpgroep voor kinderen van ouders die alcoholproblemen hebben.
  Al-anon is een zelfhulpgroep voor volwassenen (familie en vrienden van mensen met een alcoholprobleem).
 • Bepaalde websites bieden een forum waar ervaringen kunnen uitgewisseld worden.
 • www.similes.be
  Similes verenigt partners, ouders, kinderen, broers en zussen, vrienden, ... Kortom iedereen die betrokken is bij een persoon met een psychische kwetsbaarheid
 • www.nupraatikerover.be
  Nupraatikerover.be is een initiatief van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling. Heb je vragen over seksueel misbruik? Word je seksueel lastig gevallen? Word je gedwongen dingen te doen die je niet wilt doen? Ken je iemand met zo’n probleem? Dan kan je hier terecht. Nupraatikerover.be biedt je de mogelijkheid om anoniem te chatten met een gespecialiseerde medewerker.
 • www.1712.be
  De hulplijn “misbruik, geweld en kindermishandeling”, een initiatief van de Vlaamse overheid, is er voor iedereen die met geweld of misbruik te maken krijgt, in welke vorm en op welke leeftijd dan ook. Wanneer je hen belt, mailt of met hen chat, zet een professionele hulpverlener je onmiddellijk op het juiste spoor. Hij of zij wijst je de weg naar de persoon of dienst die jou het best kan helpen, bij jou in de buurt.

Contacteer ons anoniem voor meer adressen.

Wat kan ik doen?

Ga op zoek naar jouw sterktes. Dat helpt om goed met de situatie om te kunnen.

Als je ouder drugs gebruikt

Infoboekje voor 14- tot 18-jarige kinderen van ouders met een drugprobleem. Het bevat concrete tips, doe-opdrachten en biedt antwoorden op vaak gestelde vragen.