Als ouder wil je je kind op een gezonde manier leren omgaan met alcohol. Je wil dat ze er niet te snel mee beginnen en later dat ze niet te veel drinken. Je hoopt ook dat je kinderen nooit drugs gaan gebruiken. Maar al doe je nog zo je best om hen ertegen te beschermen, toch zal je kind vroeg of laat met alcohol en drugs te maken krijgen.

Je invloed als ouder

Hoe zorg je ervoor dat je kind verantwoord omgaat met alcohol, en niet begint te experimenteren met drugs? Op die vragen bestaat geen pasklaar antwoord, waardoor sommige mensen denken dat ze weinig kunnen doen. Bovendien vrezen veel ouders dat hun kinderen, eenmaal in de puberteit, niet meer naar hen luisteren. Zeker niet wanneer het gaat over alcohol of drugs.

Niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat ouders net wel invloed hebben op het alcohol- en druggebruik van hun kinderen. Als ouder kan je er mee voor zorgen dat je kind beter in staat is om een eigen mening te vormen en zelf bewuste en gezonde keuzes te maken.

Hoe hou je het gamen van je kind gezond?

Naast alcohol en drugs, zitten veel ouders met vragen over gamen. Wanneer gamet je kind te veel? Is het echt een risico? Hoe voorkom je problemen?