Het is voor veel ouders met opgroeiende kinderen een bezorgdheid: mijn kind krijgt vroeg of laat waarschijnlijk cannabis aangeboden. Onderschat jezelf niet: als ouder heb je heel wat invloed op hoe je zoon of dochter hiermee om zal springen.

Ook al lijkt het vaak niet zo, jongeren hechten wel degelijk belang aan de mening van hun ouders. Er open over kunnen praten en duidelijk weten wat wel en niet kan, helpt hen om gezonde keuzes te maken.

Het is belangrijk om een onderwerp als cannabis of andere drugs niet uit de weg te gaan. Dat lijkt misschien een hele uitdaging. Als je niet meteen weet hoe het aan te pakken, doe dan je voordeel met deze informatie op maat van ouders. Het is namelijk heel logisch dat je als ouder vragen over hebt over cannabis en hoe het aan te pakken in de opvoeding. Liever een persoonlijk gesprek of een eerste advies op maat? Bel, mail of chat. Anoniem, zonder taboe, zonder oordeel.

Vorige zomer gingen de poppen aan het dansen. Mijn vrouw vond een zakje weed op Laurens' kamer. De grond zakte onder onze voeten weg.

Lees het verhaal van Frank (48 jaar)

Lees meer

Alcohol, drugs en opvoeden

Je kind groeit op. Vroeg of laat komt je zoon of dochter in aanraking met alcohol of andere drugs, en daar wil je hem of haar op voorbereiden.