Mijn zoon was wat in de wind, maar gelukkig was hij niet misselijk of vervelend. Ik wil de volgende keer toch afspraken maken over dat drinken.

Ik wil afspraken maken over alcohol drinken

"Mijn zoon van 14 mocht vorige week voor het eerst naar een fuif georganiseerd door 't school: the Exchange Party. Bedoeld om geld in te zamelen voor de uitwisselingsprojecten van de school. Ik hoorde dat al zijn vrienden gingen. Ik mocht vroeger zelf uitgaan vanaf de leeftijd van 16, maar dat is wel al meer dan 20 jaar geleden. En jongeren beginnen de dag van vandaag vroeger met alles he? Stelde me er dan ook niet zoveel vragen bij. Tot ik hem rond twee uur ging ophalen aan de fuifzaal. Ik trok grote ogen: op de stoep, letterlijk in de goot, zag ik een meisje (ondersteund door een vriendin) kotsen. Ze had overduidelijk te veel gedronken. En ze was niet de enige. Heel wat pubers stonden buiten, half aangekleed (en het was nog geen warme nacht!) en hadden meer dan genoeg op. Ook mijn zoon rook naar bier toen hij in de auto stapte. Hij was wat in de wind, maar gelukkig was hij niet misselijk of vervelend. Ik wil de volgende keer toch afspraken maken over dat drinken. Maar hoe pak ik dat best aan?"


Advies en tips over het stellen van grenzen bij tieners.

'Dorine' is een schuilnaam en de afbeelding bij dit verhaal is fictief. De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.