Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Home » Drugs ABC » Gamen » Wat is een MMO?

Wat is een MMO?

MMO’s zijn online games die vele duizenden gamers wereldwijd tegelijkertijd spelen in een virtuele wereld.

Massively Multiplayer Online games (MMO’s) zijn games die je, via het internet, samen met of tegen honderden tot duizenden andere gamers van over de hele wereld speelt.

Mensen die veel gamen hebben vaak een voorkeur voor MMO’s.

Bepaalde kenmerken van dit soort game zorgen ervoor dat gamers langer blijven spelen:

  • Het spel wordt met meerdere spelers gespeeld.
  • Het loopt dag en nacht door.
  • Deze spellen zijn als het ware ‘onuitspeelbaar’.
  • Gaandeweg wordt je personage sterker, doet het meer vaardigheden op, of speel je krachtigere wapens vrij. Je moet met andere woorden veel spelen om verder te geraken.
  • Wie in een team met andere gamers speelt, voelt vaak verwachtingen en druk van de teamgenoten om zoveel mogelijk aanwezig te zijn in het spel.

MMO’s zijn er in verschillende vormen, onder andere:

  • Rollenspelen (MMORPG’s) zijn games waarin je een bepaalde rol speelt in een grote fantasie- of sciencefictionwereld. Een voorbeeld van dit soort games is World of Warcraft.
  • In een first-person shooter-game (MMOFPS) komt het personage dat je bestuurt niet volledig in beeld, je speelt vanuit de eerste persoon en kijkt als het ware door zijn of haar ogen. Je ziet op het scherm enkel het wapen dat je bedient. De bedoeling van het spel is dat je je tegenstanders neerschiet voor ze jou neerhalen. Ook deze games kan je alleen of in een ‘clan’ (een team) spelen. Voorbeelden van dit soort games zijn Call of Duty en Counterstrike.
  • Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) zijn games waarin twee teams tegen elkaar spelen. Het bekendste voorbeeld van een MOBA-game is League of Legends.
Online aan de slag met gamen

Game(L)over

Game(L)over is dé plek voor jongeren en hun ouders die op zoek zijn naar een nieuw evenwicht tussen gamen en andere activiteiten zoals school, vrienden, hobby’s, familie, …