Net zoals overal in de samenleving gelden er in het uitgaansleven regels. Die vind je meestal in het huisreglement en ze zijn er om de veiligheid in de uitgaansgelegenheid te waarborgen. Bijvoorbeeld wapenverbod, geen geweld tegen personeel of klanten.

Oorzaken

Met oppeppende drugs zoals speed, XTC of cocaïne lijkt het alsof je de hele nacht kan doorgaan. Maar de combinatie van drugs en zware inspanningen (zoals dansen) zorgt nog sneller voor oververhitting, want oppeppende drugs duwen je lichaamstemperatuur extra de hoogte in.

Wat kan je doen om je temperatuur onder controle te houden?

  • Ga regelmatig chillen tijdens het uitgaan. In de meeste cafés of clubs vind je ergens wel een plekje om even onderuit te zakken en op adem te komen.
  • Drink ondertussen een glas water of frisdrank om je vochtbalans op peil te houden.
  • Het is ook handig om losse en verschillende laagjes kledij te dragen. Zo kan je een kledingstuk kwijt als je het te warm krijgt.
  • Binnen draag je beter geen hoedjes en petjes. Het oogt wel mooi, maar ze houden je hoofd warm. Buiten, bijvoorbeeld op een festival, is het net wél aan te raden. Een hoofddeksel beschermt je tegen de zon en houdt zo je hoofd koel.