Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Anthony merkt dat zijn lief iedereen van zich wegduwt

Anthony (19 jaar) maakt zich zorgen om het druggebruik van zijn vriendin. Lees hier zijn verhaal.

“Ik heb al twee jaar een serieuze relatie, maar sinds mijn lief met drugs is begonnen, zijn er problemen.

Een jaar geleden is haar vader overleden aan kanker en sindsdien gaat het niet echt goed met haar. Ze is toen begonnen met blowen om er niet aan te moeten denken, ze zegt dat ze zich dan beter voelt.

Maar de laatste maanden loopt het echt uit de hand. Ze maakt bijna elke dag ruzie met haar moeder en haar jongere zus, ze krijgt problemen op school, ze zegt altijd van die depressieve dingen,…

Ik zie haar echt graag, maar ik wil geen relatie met iemand die verslaafd is. Maar zij zegt dat er geen probleem is en dat ik overdrijf.

Ik zie haar echt graag, maar ik wil geen relatie met iemand die verslaafd is. Wanneer ik haar ermee confronteer, zegt ze dat er geen probleem is en dat ik overdrijf. Ze kan dan heel kwaad worden.

Ze zit vaak bij andere vrienden, oudere gasten die ook dealen en ik denk dat ze bijna elke dag naar daar gaat om te kunnen smoren zonder dat ik het zie. Ik ben bang dat het ook niet bij smoren blijft, volgens vrienden heeft ze ook al eens bollen geslikt en iets gesnoven.

Naar mij wil ze niet luisteren. Ik weet echt niet meer wat ik nog moet doen. Moet ik het aan haar moeder vertellen, want thuis weten ze van niks? Wat kan ik nog doen als ze het zelf niet wil inzien? Moet ik haar kansen blijven geven of stop ik er beter mee?”

‘Anthony’ is een schuilnaam en de afbeelding bij dit verhaal is fictief.

De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.

Over twijfels en vertrouwen

Het alcohol- of druggebruik van je partner kan heel wat vragen oproepen. Het helpt om eerst zicht te proberen krijgen op de situatie, en op hoe jij je erbij voelt.

Hoe kan ik helpen?

Je vermoedt of weet dat je partner een probleem heeft met drank, drugs, pillen of gokken.

Wanneer is iemand verslaafd?

Naarmate het gebruik van drank, drugs en pillen of het gokken toeneemt, wordt de kans op problemen groter. ‘Is mijn naaste verslaafd?’ is een vraag die vaak opduikt. Of nog: ‘Mijn naaste gebruikt, maar is niet verslaafd. Moet ik me zorgen maken?’

Meer advies voor partners

Heeft mijn partner een probleem?

Wie drinkt, drugs gebruikt of gokt, is niet meteen verslaafd. Hoe weet je dat het fout loopt?

Mijn partner steunen

Jouw hulp en steun kunnen een belangrijke rol spelen. Maar hoe pak je dat aan?

Als praten niet lukt

Je hebt al vaak geprobeerd om te praten, maar er verandert niets. Wat rest je dan nog?