Ik zie haar echt graag, maar ik wil geen relatie met iemand die verslaafd is. Maar zij zegt dat er geen probleem is en dat ik overdrijf.

Waarom luistert ze niet meer naar mij?

"Ik heb al twee jaar een serieuze relatie, maar sinds mijn lief met drugs is begonnen, zijn er problemen. Een jaar geleden is haar vader overleden aan kanker en sindsdien gaat het niet echt goed met haar. Ze is toen begonnen met blowen om er niet aan te moeten denken, ze zegt dat ze zich dan beter voelt. Maar de laatste maanden loopt het echt uit de hand. Ze maakt bijna elke dag ruzie met haar moeder en haar jongere zus, ze krijgt problemen op school, ze zegt altijd van die depressieve dingen,…

Ik zie haar echt graag, maar ik wil geen relatie met iemand die verslaafd is. Wanneer ik haar ermee confronteer, zegt ze dat er geen probleem is en dat ik overdrijf. Ze kan dan heel kwaad worden. Ze zit vaak bij andere vrienden, oudere gasten die ook dealen en ik denk dat ze bijna elke dag naar daar gaat om te kunnen smoren zonder dat ik het zie. Ik ben bang dat het ook niet bij smoren blijft, volgens vrienden heeft ze ook al eens bollen geslikt en iets gesnoven.

Naar mij wil ze niet luisteren. Ik weet echt niet meer wat ik nog moet doen. Moet ik het aan haar moeder vertellen, want thuis weten ze van niks? Wat kan ik nog doen als ze het zelf niet wil inzien? Moet ik haar kansen blijven geven of stop ik er beter mee?"


Advies voor als je partner gebruikt.

'Anthony' is een schuilnaam en de afbeelding bij dit verhaal is fictief. De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.