Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

#dewittelijn: Druglijncampagne over cocaïne

10/06/2024
Vandaag lanceert VAD/De Druglijn een campagne over cocaïne. Kranten berichten regelmatig over inbeslagnames, recordhoeveelheden sporen van cocaïne in het Antwerpse afvalwater, of over het toenemende druggeweld. Bovendien blijkt cocaïne een populair middel in het uitgaan, het studentenleven en zelfs in bepaalde werkcontexten. Soms lijkt het wel alsof cocaïne snuiven normaal is geworden. Daar wil De Druglijn met de campagne #dewittelijn verandering in brengen.

Adverteren op sociale media en met influencers

In 2023 lanceerde De Druglijn een campagne met informatieve filmpjes over cocaïnegebruik. Daarin kom je meer te weten over de gevolgen van cocaïnegebruik en krijg je tips om het gesprek aan te gaan met een vriend(in), partner of familielid over wie je bezorgd bent.

Nu zijn er twee nieuwe filmpjes: eentje over wat de combinatie van alcohol en cocaïne doet en een ander over de impact van cocaïne op werkprestaties.

Daarnaast zullen verschillende influencers in de loop van de komende weken stories en reels posten over de voordelen van geen cocaïne gebruiken. Ze zullen tips geven over je kan omgaan met groepsdruk en hoe je ‘nee’ kan zeggen tegen cocaïne.

Wil je de filmpjes zien? Ontdek ze allemaal op de pagina’s van de campagne!

Meer nieuws over De Druglijn

Meer weten over de resultaten, campagnes en andere initiatieven van De Druglijn? Op zoek naar een persbericht van De Druglijn?

Ga naar het Druglijn-nieuwsoverzicht

Ander nieuws uit het werkveld

Op de VAD-website vind je alle nieuws uit het alcohol- en drugwerkveld, en over onderzoeken, preventie-initiatieven, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort.

Je kan je er ook inschrijven op één van de VAD-nieuwsbrieven.

Lees de artikels op de VAD-website