Vertrouwd met Skype en heb je een account? Onze beantwoorders zitten klaar voor een online gesprek.
Uit respect voor je anonimiteit werken we zonder webcam.

AANDACHT: Door de organisatorische uitdagingen die de corona-crisis meebrengt, kunnen we slechts een beperkte beschikbaarheid via Skype organiseren. We doen ons best zo vaak mogelijk online te zijn, maar kunnen geen garantie bieden.
We zetten onze capaciteit nu volop in op onze onverminderde bereikbaarheid via telefoon, mail en chat. Dank voor het begrip.

Skype van maandag tot vrijdag van 12 tot 20u.
Op wettelijke feestdagen, 11 juli en 26 december is De DrugLijn gesloten.

Gratis online gesprek

Nood aan gesprek of op zoek naar een snel antwoord op je vragen, dan kan je ook online' bellen' met ons via Skype. Zo'n gesrprek is ook een gratis alternatief voor onze telefoonlijn.

De DrugLijn gebruikt Skype enkel om met oproepers te praten. Uit respect voor je anonimiteit werken we zonder webcam en beantwoorden we via een draagbaar toestel waarop we jouw webcambeeld niet kunnen zien.
Ook de chatfunctie van Skype gebruiken we niet omdat onze eigen chatsoftware meer privacy-garanties biedt. Wil je met ons chatten, doe dat dan via onze chat.

Geen noodlijn

De DrugLijn is geen noodlijn. Vandaar ook dat we geen 24 uur per dag geopend zijn.

Skype is niet geschikt om noodnummers te contacteren.
Verkeer je in een noodsituatie contacteer dan de hulpdiensten en doe dat via je de telefoon.

Als ze horen dat je een drugprobleem hebt, heeft iedereen al snel zijn mening klaar. Wat een verademing dat De DrugLijn je niet labelt.

Een oproeper

Wie met ons contact neemt, gaat akkoord met deze spelregels. Lees ook hoe we omgaan met privacy en anonimiteit.