VAD - het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen - is bij uitstek goed geplaatst om degelijke en onderbouwde informatie aan te bieden, ook online.

De DrugLijn is overigens de service waarmee VAD zich tot het grote publiek richt.

Als expertisecentrum biedt VAD een aantal sites aan. Sommige richten zich op een specifiek thema, andere dan weer op een bepaalde doelgroep.

 • De VAD-site zelf.
  Je vindt er massa's informatie voor professionals. Van preventie tot hulpverlening en van onderwijs tot de uitgaanswereld. Op zoek naar dossiers, methodieken, studiedagen of vormingen? Ook dat heeft VAD in de aanbieding. Wie op zoek is naar literatuur kan er ook de online bibliotheekcatalogus raadplegen.
 • A Cool World, een site over alcohol voor 10- tot 12-jarigen.
  De site richt zich op de laatste graad van het lager onderwijs en maakt deel uit van een lespakket. Maar ook ouders en 10- tot 12-jarigen vinden er info.
 • Drugsinbeweging, voor jeugdbewegingen.
  Ook in de jeugdbeweging zorgen alcohol, cannabis en andere drugs af en toe voor problemen. In samenwerking met de koepels van de meeste Vlaamse jeugdbewegingen helpt deze site elke groep om een eigen beleid op poten te zetten.
 • Qado.be, over drank, drugs en pillen op de werkvloer.
  Alcohol en andere drugs op het werk kunnen problemen opleveren. Niet alleen qua veiligheid maar ook qua functioneren. Deze site is er voor zowel grote als kleine organisaties als voor de werknemers zelf.
 • QualityNights.be, jouw garantie op een avond veilig en gezond uitgaan.
  Druggebruik en de uitgaanswereld worden vaak in een adem genoemd. Meer en meer uitgaanslocaties verbinden zich via een charter tot kwaliteitsgaranties voor jouw gezondheid en veiligheid. Ontdek wie, wat en waar.
 • Safe 'n Sound, voor uitgaanders op evenementen, festivals en in clubs
  Safe ‘n Sound is project van jonge uitgaanders die via infostands op locatie no-nonsense informatie en advies over het gebruik van partydrugs verschaffen.


Alles over De DrugLijn

Maak nader kennis met wie we zijn en wat we doen.

Lees meer over onze werking, opdracht en aanbod. Leer hoe we daarbij de tewerk gaan of bekijk de resultaten in onze rapporten.

Drink, drank, dronk, ...

informatiebrochure over alcohol voor jongeren.