بینزوډیازوپینزدوايي یو نشه يي تاثیر لري. د بینزوډیازوپینز دوايي مختلف ډولونه شته چې هغه د قوت او د تاثیر د دوام مختلفې درجې لري. دا چې ایا یو مواد خوب راولي او که ارام بښي اتکاء یې په دې خبرې ده چې تاسو یې څومره اندازه او د څومره وخت لپاره خورئ.

Ekzistojnë lloje të ndryshme benzodiazepanësh, me një intensitet dhe një zgjatje të veprimit të ndryshëm. Veprimi soporofik ose qetësues i një ilaçi varet nga dozimi dhe koha e përdorimit.

  • Gjatë përdorimit të parë, ju flini më mirë dhe ndjenjat e ankthit dhe të stresit ulen. Megjithatë, ju jeni i përgjumshëm dhe e keni të vështirë të përqëndroheni.
  • Mbas një kohe të konsumimit të përditshëm, efektet zvogëlohen. Për këtë, nuk ju këshillohet që ta përdorni atë për jave të tëra.
  • Një përdorim i zgjatur përveç se e ul efektin, ai shton gjithashtu efektet anësore të padëshiruara.