04/03/2019

Er zijn heel wat mensen die drank, drugs of pillen misbruiken, of overmatig gokken of gamen. Maar voor elk van hen is er een veelvoud aan gezinsleden die onder de impact van dat probleem lijden. De DrugLijn wil dat hun stem gehoord wordt, dat aan hun noden wordt tegemoetgekomen, en dat hun rol in de aanpak van problemen erkend wordt. Daarom organiseren we (Z)onder Invloed. Dat is een tweejaarlijkse studiedag voor ouders, partners, broers, zussen, zonen, dochters en andere naastbetrokkenen.

Zaterdag 11 mei 2019

Deze studiedag over verslaving in het gezin gaat door op zaterdag 11 mei 2019 (9.30u-14u), in het Vlaams Parlement te Brussel. Je krijgt er de mogelijkheid om jezelf te informeren, te praten met lotgenoten, vragen te stellen, … Tijdens de lezingen en gespreksgroepen komt dit allemaal aan bod.

Is zo'n studiedag wel iets voor mij?

(Z)onder Invloed richt zich niet tot de mensen die gebruiken zelf, maar specifiek tot hun directe omgeving.

Heb je dus een ouder, partner, kind, broer of zus die problemen heeft met alcohol of andere drugs? Of die te veel gokt of gamet?

Wil je dan beter begrijpen hoe het komt dat mensen met een verslaving zo moeilijk kunnen stoppen of minderen? Wil je tips over hoe er zelf mee om te gaan? Op de studiedag vind je antwoorden op deze vragen. Je kan er ook terecht met juridische vragen, en krijgt informatie over zelfhulpgroepen.

Ook begeleiders, hulpverleners en preventiewerkers met een hart voor naastbetrokkenen zijn welkom.

Op de website van VAD kan je het volledige programma bekijken en je inschrijven.

Andere nieuwsberichten