02/06/2017

Recent werden drie sterfgevallen veroorzaakt door synthetische opioïden. Deze werden op internet verkocht als nieuwe psychoactieve stoffen (NPS). De slachtoffers zijn allemaal mannen tussen de 20 en 30 jaar oud. Het eerste slachtoffer injecteerde een dodelijke dosis van de stof U-47700. Bij het tweede slachtoffer werden verschillende poeders gevonden. Vermoedelijk overleed deze gebruiker door het snuiven van een te hoge dosis acrylfentanyl. Het derde slachtoffer stierf na de injectie van een poeder bestaande uit ocfentanyl, cafeïne en paracetamol.

Gemeenschappelijkheden bij de slachtoffers.

Hoewel deze gevallen geen verband houden met elkaar, delen ze een aantal overeenkomsten: slachtoffers waren meestal niet gebruikelijk heroïne- / opioïdgebruikers, maar experimenteren eerder met nieuwe psychoactive stoffen die via internet werden aangekocht.

Een andere gemeenschappelijke factor die door de toxicologen wordt genoemd, is dat er een aantal mislabelde zakjes poeder werden gevonden. Het kan dus dat sommige gebruikers zich per ongeluk een overdosis hebben toegediend, omdat ze de niet wisten welke stof ze precies innamen, waardoor ze de dosis verkeerd hebben ingeschat.

Meer info en tips over NPS lees je op Drugs ABC - NPS.

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico’s. Indien je geen risico’s wil lopen, gebruik dan geen drugs.

Andere nieuwsberichten