25/07/2017

De DrugLijn is een naam die al langer een (telefoon-)belletje doet rinkelen. Maar niet iedereen heeft een even goed zicht op wat De DrugLijn te bieden heeft en waarvoor je bij de lijn terechtkan. Naast de telefoon is er uiteraard ook de mail-, Skype- en chatservice. En het online aanbod van informatie en kennis- en zelftests bereikt steeds meer mensen. Om het volledig aanbod voldoende in de kijker te stellen, is er nu een nieuwe affiche, een nieuwe voorstellingsflyer en een reeks van postkaartjes.

Even de weg kwijt?

Zowel de nieuwe affiche als de reeks van postkaartjes zijn visueel opgebouwd rond het idee van een labyrint. Het oogt in eerste instantie speels en vermijdt de sombere associaties die vaak met problemen of zorgen door drank, drugs, pillen, gokken of problematisch gamen gemaakt worden. Maar tegelijk refereert het aan het doolhof waarin mensen die de lijn contacteren soms lijken te zitten. Ze zoeken hun weg naar betrouwbare en bevattelijke informatie, zoeken een uitweg uit hun problemen of zijn op zoek naar de juiste hulp. Mensen hierbij verderhelpen ziet De DrugLijn als haar kerntaak. Vandaar dat in elk beeld het labyrint ook letterlijk naar De DrugLijn leidt.

Welk materiaal?

  • Een algemene affiche op A2-formaat (ongeveer 40cm x 60cm).
  • Vijf postkaartjes die respectievelijk alcohol, cannabis, gamen, gokken en partydrugs in the picture zetten. Bedoeld als promotie voor de kennis- en zelftests op De DrugLijnsite.
  • Een flyer ‘De DrugLijn maakt je wegwijs’, op postkaarformaat.

Hoe bekomen?

Je kan gratis exemplaren aanvragen of meerdere exemplaren bestellen via de catalogus op de VAD-website.

Andere nieuwsberichten