Hapat e gjumit dhe qetësuesit më të përdorur në ditët tona janë benzodiazepinat.

Ne e përdorim benzodiazepina veç për të trajtuar çrregullimet e gjumit, por edhe në rast problemesh që kanë lidhje me stresin dhe ankthin. Benzodiazepinat prezantohen në përgjithësi në formë hapash që pihen me pak ujë.