Çfarë janë ilaçet e gjumit dhe hapat qetësuese ?

Hapat e gjumit dhe qetësuesit më të përdorur në ditët tona janë benzodiazepinat.

Efektet?

Benzeodiazepinat kanë një efekt anestezik. Kjo lejon që të flejmë më mirë dhe ti shuajmë ndjenjat e ankthit dhe të stresit, gjithashtu dhe ripërtypjet.

Rreziqet

Çdo ilaç ka efekte anësore. Në rast përdorimi të gjatë dhe të rregullt, efektet anësore të padëshiruara mund të shfaqen. Përdorimi i rregullt i benzodiazepanës bëhet ves mbas disa javësh.

Legjislacioni

Ilaçet e gjumit dhe hapat qetësuese përcaktohen nga ligji. Ato mund të blihen veç në farmaci, me recetë të mjekut.

Kufizimi i rreziqeve

Keshillat e mëposhtme kanë si synim të kufizojnë rrezikun në lidhje me ilaçet e gjumit dhe me hapat qetësuese.