"Veel late vergaderingen", zegt mijn man. Ik vermoed dat hij gewoon op café zit. Hij komt regelmatig serieus dronken thuis.

Hoe laat ik mijn man inzien dat hij te veel drinkt?

"Mijn man heeft altijd al graag een glas gedronken. Maar de laatste tijd drinkt hij alsmaar vaker. "Veel late vergaderingen", zegt hij. Terwijl ik vermoed dat hij dan gewoon op café zit. Minstens een keer per week komt hij serieus dronken thuis. Dan ontkent hij zelfs maar iets te hebben gedronken. Zo'n avonden eindigen bijna altijd met ruzie. De voorbije weken vond ik al een paar keer lege flessen die hij in huis verstopt had. Vorige week vroeg onze jongste waarom papa soms zo raar doet. Zelfs een kind van acht heeft dus in de gaten dat er wat scheelt.

Ik heb al zo vaak geprobeerd om te praten, om hem te confronteren met de feiten. Niks lijkt te helpen. Hij blijft ontkennen dat er een probleem is. Volgens hem drinkt hij niet te veel… Hij verwijt mij dat ik overdrijf en dat ik hem wat meer met rust moet laten. Er gaat geen week meer voorbij zonder ruzie, zonder verwijten,…

Ik weet niet meer wat ik moet doen. Praten helpt blijkbaar niet. Bij zijn ouders kan ik niet terecht. Zij dragen hun enige zoon op handen. Mijn eigen ouders of mijn zus val ik er liever niet mee lastig. Ik doe wat ik kan, maar ben stilaan ten einde raad. Mijn man ziet het probleem niet en wil geen hulp maar ik weet dat hij drinkt en veel! Wat staat er mij en de kinderen te wachten? Moet ik op hem blijven inpraten? Hem dwingen om te stoppen? Ook al hou ik zielsveel van hem, ik word alsmaar radelozer."


Advies voor als je partner gebruikt, wanneer praten niet lukt.

'Veerle' is een schuilnaam en de afbeelding bij dit verhaal is fictief. De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.