Maarten blowt elke dag. Wanneer hij niet kan blowen is hij nerveus en kortaf. Zoals het nu loopt, is niet fijn meer.

Hij vindt blowen met vrienden leuker dan bij mij zijn

"Maarten en ik zijn al iets meer dan een jaar samen. Hij is achttien, twee jaar ouder dan ik. Ik zie hem echt doodgraag! We konden van in het begin goed babbelen. Maar sinds hij meer en meer met die kameraden van de skateclub optrekt, blowt hij vaak. Bijna elke dag. Hij zou daar mee begonnen op z'n vijftiende, maar toen was het blijkbaar maar af en toe. Zoals het nu loopt, is echt niet fijn meer. Hij heet geen tijd om met mij af te spreken, maar hij gaat wel skaten met zijn vrienden. En dan blowen ze elke keer. Een vriendin vertelde dat hij laatst zelfs voor de les al geblowd had! En het gaat al niet fameus op school.

Ik heb gewoon schrik dat hij het uit zal maken. Gewoon omdat ik niet wil dat hij nog blowt. Ik ben superhard tegen wiet. Het zegt me niks. Ze zitten daar maar zo stom te lachen om niets. Hij zegt dat hij me graag ziet en hij blowt niet als we bij elkaar zijn. Maar zoveel heb ik daar ook niet aan: soms is hij nerveus en kortaf tegen mij, gewoon omdat hij niet kan blowen. We hebben er de laatste tijd steeds vaker ruzie over. Naar mij luistert hij niet, naar zijn vrienden wel. Maar ik ben toch zijn lief? Gisteravond was het weer zo. Ik ben kwaad en huilend naar huis gefietst.

Wat moet ik nu doen? Ik zie hem echt graag en ben bang dat hij verslaafd raakt. Of het al is? Moet ik het tegen zijn ouders zeggen? Dat is toch verraad? Dan raak ik hem zeker kwijt. En dat wil ik echt niet."


Advies en tips voor als je partner gebruikt.

'Stien' en 'Maarten' zijn schuilnamen en de afbeelding bij dit verhaal is fictief. De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.