Sommigen zeggen dat ik hem aan de deur moet zetten, maar dat doe je toch niet met je eigen kind?

Het gaat van kwaad naar erger met hem

"De situatie met mijn zoon wordt stilaan onleefbaar. Er is de laatste tijd zoveel fout gelopen, dat ik nog amper weet waar mijn verhaal te beginnen. Brian is net twintig geworden, maar is al een paar jaar met drugs bezig. Jointjes roken, hij zou ook pillen slikken … en hoe moedeloos het ook klinkt, ik zie weinig redenen om te geloven dat hij er snel weer zal mee stoppen.

Ik ben wel blij dat hij vorig jaar zijn diploma haalde, maar voorlopig lijkt hij daar weinig mee van plan. Hij hangt hele dagen thuis rond of zit bij vrienden. Ook allemaal jongens zonder werk.

Het doet me pijn om te zien dat hij amper iets bakt van zijn leven. Op zijn leeftijd zou de wereld aan zijn voeten moeten liggen. De kinderen van mijn broers nemen hun leven echt in handen, terwijl hij alleen maar bij de pakken blijft zitten. Hij wil van zijn jeugdjaren en van het leven genieten zegt hij.

De sfeer in huis zit al langer onder nul. Na al de ruzies en woordenwisselingen mijdt hij me steeds meer. Soms kan ik het zelf ook nog amper opbrengen om met hem te praten. Ik kreeg al vaker erg kwetsende verwijten naar mijn hoofd. Maar ik moet mezelf toch niets verwijten? Ik sta er als moeder alleen voor en wil toch alleen maar het beste voor hem?

Sommige zeggen dat ik hem aan de deur moet zetten, maar dat doe je toch niet met je eigen kind? Tegelijk voel ik dat het zo niet verder kan. Ik weet dat ik hem tot niets kan dwingen, dat heb ik lang genoeg geprobeerd. Hoe kan ik hem in godsnaam overtuigen op zich te herpakken en die drugs achterwege te laten?

Ik voel dat ik meer en meer met mijn rug tegen de muur sta. Wat kan ik doen om te voorkomen dat het verder fout loopt?"


Advies over hoe om te gaan met een zoon of dochter met een alcohol- of drugprobleem

'Martine' en 'Brian' zijn schuilnamen en de afbeelding bij dit verhaal is fictief. De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.