Mijn vrienden en ik, we vormen al een paar jaar een vast groepje. Er wordt al eens een joint gerookt, dat is al lang zo. Maar nu kwam Glenn met een heel verhaal over cocaïne...

Mijn vrienden gaan over de schreef

"Vorig weekend is er zware ruzie ontstaan met mijn vrienden. We vormen al een paar jaar een vast groepje, gaan samen op stap, naar festivals, op reis en zo. Regelmatig wordt er ook wel eens een jointje gerookt. Gewoon voor de fun. Ik heb daar geen probleem mee, we zijn ook achttien ondertussen, onze apenjaren hebben we wel gehad.

Maar nu kwam Glenn met een heel verhaal over cocaïne aandraven. Hij kan er aangeraken. Hij stelde voor om een feestje bij hem thuis te geven en dat hij wel voor de drank en de coke zou zorgen.

De anderen hadden er blijkbaar minder moeite mee, maar sorry, voor mij gaat dat echt te ver. Er ontstond een hele discussie die uiteindelijk uitdraaide op die ruzie. Ik vraag me nu af of Glenn zelf al aan de cocaïne zit? Het zou wel kunnen, want de laatste tijd komt hij mij nogal arrogant over.

In elk geval, ik ben niet van plan om mijn vriendenkring te laten veranderen in een groepje van druggebruikers. Ik wil die gasten echt niet laten vallen, maar ik wil er mij ook niet bij neerleggen. Ik ben ondertussen te oud om mee te lopen met de rest. Zien zij dan echt niet in dat cocaïne snuiven heel wat anders is dat een jointje roken op de camping?"


'Bram' en 'Glenn' zijn schuilnamen en de afbeelding bij dit verhaal is fictief.

De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.