Het voorbije jaar heb ik de gewoonte gekweekt om 's avonds een paar glazen wijn te drinken. Als er 's avonds aan tafel een fles ontkurkt wordt, is die voor het slapengaan vaak leeg

"Ik werk ondertussen twee jaar in de IT. Knap bedrijf met behoorlijk wat groeikansen. De eerste maanden leek de dagelijkse sleur van een job nogal saai. Zeker in vergelijking met het studentenleven! Maar ondertussen heb ik volop mijn draai gevonden. Ik heb mijn eerste strepen al verdiend en kreeg behoorlijk wat verantwoordelijkheden in een project voor een grote bank. De laatste maanden waren hectisch, maar ik doe de job erg graag en wil zelf ook hogerop.

Het voorbije jaar heb ik de gewoonte gekweekt om 's avonds een paar glazen wijn te drinken. Als er 's avonds aan tafel een fles ontkurkt wordt, is die voor het slapengaan vaak leeg. Ik word meer en meer een huismus. Gezellig in de sofa met een glas erbij, daar geniet ik nog het meest van. Tegelijk merk ik dat ik meer en meer ben gaan drinken. Niet elke dag natuurlijk, maar alles samen drink ik toch behoorlijk wat. Zeker op dagen dat er ook nog eens een lunch met een klant of een glas na het werk bij komt.

Ik wil mijn kansen op het werk niet op het spel zetten. Vorige week heb ik een serieuze steek laten vallen. Een grote klant deed bij mijn teamleader zijn beklag over mij. Domweg een deadline uit het oog verloren. OK, in die week heb ik 's avonds nogal veel gedronken maar ik had ook van alles tegelijk aan mijn hoofd. In elk geval, zo'n stommiteiten kan ik me echt niet veroorloven.

Ik denk niet dat ik een probleem heb. Als student verzette ik ook de nodige pintjes en verslaafd ben ik zeker niet. Maar toch voelt dit anders aan dan tijdens mijn studententijd. Mijn vriendin vindt dat ik echt uit moet kijken met mijn drankgebruik. Soms krijg ik al eens een opmerking van haar. 'Je snurkt,… is dat omdat je weer zoveel gedronken had?'. Dat is natuurlijk wat geplaag, want we zien elkaar echt graag. Of wil ze me meer duidelijk maken? Ik zou niet willen dat de drank voor spanningen tussen ons zorgt."

'Dieter' is een schuilnaam en de afbeelding bij dit verhaal is fictief.

De Druglijn garandeert anonimiteit. Verhalen of uitspraken worden nooit online geplaatst zonder voorafgaandelijke toestemming van de betrokkene.

Advies en tips voor meer controle over je gebruik.