Voor mensen met gokproblemen is hulpverlening dikwijls een grote onbekende.

Er zijn nochtans verschillende soorten hulp mogelijk:
- Omdat de aanpak van een gokprobleem niet helemaal vergelijkbaar is met de aanpak van problemen met alcohol, illegale drugs of medicatie, heeft een aantal gespecialiseerde alcohol- en drughulpverleningscentra een aanbod speciaal voor gokproblemen uitgewerkt. Het gaat om diensten waar je op gesprek kan gaan, zonder dat er een opname gebeurt. De begeleiding gebeurt meestal individueel, maar sommige diensten bieden ook groepsbegeleidingen aan. Adressen van een gespecialiseerde dienst in de buurt kan je bij De Druglijn vragen via telefoon, chat of mail.
- Daarnaast zijn er ook zelfhulpgroepen. De kracht van zo'n groep is dat lotgenoten, mensen die zelf moeilijkheden (gehad) hebben met gokken, er steun bij elkaar vinden om het gokken helemaal achterwege te laten.
- Bij financiƫle problemen kan je contact opnemen met een Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) of OCMW in je buurt.
- De stap naar een zelfhulpgroep of een gespecialiseerde dienst is vaak groot. Wie problemen ondervindt met gokken kan ook zelf van thuis uit al heel wat doen:
Als je ouder dan achttien bent, kan je online met een zelftest nagaan of je mogelijk riskant gokt.
Op de website GokHulp kan je terecht voor online zelfhulp en online begeleiding. Bij deze laatste optie heb je regelmatig online contact met een hulpverlener die je vooruitgang in het programma opvolgt. Dit aanbod is gratis en anoniem.
Andere veelgestelde vragen

Stoppen met drank, drugs, pillen of gokken
Stoppen met drank, drugs, pillen of gokken gaat zelden zonder slag of stoot. Het is een verhaal van wisselend succes, tegenslagen en overwinningen. Deze folder biedt basisadvies en houvast.