Mensen die veel gamen, hebben vaak een voorkeur voor FPS-games.

In een first person shooter spel (FPS) zie je het karakter dat je bestuurt niet op het scherm maar bestuur je het spel vanuit de eerste persoon. Je ziet op het scherm het wapen dat je bedient. De bedoeling van het spel is dat je je tegenstanders neerschiet voor ze jou neerhalen.Voorbeelden van Actie/FPS (First Person Shooter) games zijn Call of Duty, Doom, Battlefield, Unreal Tournament, Team Fortress en Killzone.

Wat is gamen?

Games zijn digitale spellen op elektronische apparaten zoals computer, console, tablet of smartphone.