Niemand kan de impact van de coronacrisis ontkennen. Ook na de lockdown. Veel van ons leven werd grondig op z’n kop gezet.
De strijd tegen de verspreiding van het virus heeft pas kans op slagen als iedereen samenwerkt. Het leed dat de ziekte COVID-19 aanricht, is groot. Tegelijk geeft het hoop dat zoveel mensen verantwoordelijkheid nemen, en goed voor zichzelf en hun dierbaren zorgen.

Voor wie alcohol, illegale drugs of psycho-actieve medicijnen gebruikt, zijn de risico's extra groot. De ziekte COVID-19 zelf maar ook de maatregelen tijdens de corona-crisis kunnen ervoor zorgen dat wie al kwetsbaar is, nog sneller in de problemen komt. Zowel lichamelijk, mentaal als sociaal. En dat op meer manieren dan op het eerste zicht lijkt.

We houden deze pagina’s regelmatig up-to-date met informatie, adviezen en tips die kunnen helpen om problemen te voorkomen.

Weet ook dat De Druglijn er voor jou is en blijft. Heb je vragen, zoek je hulp of heb je nood aan een gesprek? Bel, mail of chat anoniem met ons.