Familie, vrienden, buren, je huisarts: heel wat mensen in je directe omgeving kunnen helpen om de problemen met je partner draaglijker maken. Er is ook professionele hulp voor partners die je heel wat steun kan bieden.

Gewoon al bij iemand terecht kunnen voor een goed gesprek kan je helpen om het hoofd boven water te houden. Daarvoor hoeft die persoon geen expert te zijn. Misschien schaam je je om iemand in vertrouwen te nemen? Blijf er in elk geval niet mee zitten.

Er bestaat ook een gespecialiseerd aanbod aan steun en advies voor partners van mensen die gebruiken. Dan ga je wekelijks op gesprek bij een professioneel hulpverlener. Of wil je liever praten en ervaringen uitwisselen met andere partners? Dan is een zelfhulpgroep voor partners misschien iets voor jou.

We helpen je graag op weg. Als het moeilijk is om iemand die je kent in vertrouwen te nemen over je vragen, zorgen en gevoelens, weet dan dat je altijd anoniem contact met ons kan nemen. We zitten klaar om naar je verhaal te luisteren. We geven je concrete informatie, een eerste advies en adressen.

Soms lukt het echter niet, ook niet met de nodige hulp. Dan kan het nodig zijn om afstand te nemen of los te laten.